Copyright 2024 - Visos teisės saugomos 2017 © lieknejimas.lt

 

Maisto produktai, rekomenduojami kasdieniniam vartojimui

Maisto produktai, turintys daug baltymų arba mažai angliavandenių (galima vartoti po nedaug 3-6 kartus kasdien)

Žuvis                                     Mėsa                               Naminiai paukščiai
Upėtakis                                 Jautiena                           Viščiukas
Lašiša                                     Kiauliena                         Kalakutas
Tunas                                     Veršiena                           Antis
Plekšnė                                   Kumpis                            Žąsis
Otas                                        Ėriena                              Putpelė
                                               Elniena                             Višta

Kiaušiniai                              Moliuskai                          Sūriai٭٭
Omletas                                  Omarai                               Čederis
Plakta kiaušinienė                  Austrės                               Šveicariškas
Kiaušinis-pašotas                   Krevetės                             Mocarela
Kiaušinis minkštas                 Krabų mėsa                        Varškės
Kiaušinis kietas                      Moliuskai                           Grietinėlės
Leistinė kiaušinienė               Midijos                               Karvės, ožkos pieno
                                               Kalmarai                             Šviežias ir su pelėsiais

Kokteilis – valgio pakaitalas
Kokteilis

٭٭ Leidžiama valgyti produktus, pagamintus iš tofu (sojų varškės ir sūrio). Bet neleistinos sūrio dietos. Sūrius iš meniu reikia išbraukti tiems, kas turi alergiją pieno produktams.

Daržovės, turinčios mažai angliavandenių (vartoti 2-6 kartus kasdien)
Artišokai                                  Ankštinės pupelės                           Agurkai                                   Salierai
Šparagai                                   Briuselio kopūstai                           Kaliaropės                               Cikorijos
Kopūstai                                  Bambuko ūgliai                               Grybai                                     Mangoldai
Baklažanai                               Baltieji žirniai                                 Špinatai                                    Ridikėliai
Salotos                                     Rauginti kopūstai                            Aguročiai                                 Žalios pupos
Paprikos                                  Žalia ropė                                         Kopūstai                                  Pankoliai
Pomidorai                                Žalioji garstyčia                               Brokoliai                                 Kaštonai

Riešutai ir sėklos (vartoti 1-3 kartus kasdien)
Migdolai                                  Lazdyno riešutai                            Moliūgų sėklos
Kedro riešutai                          Makadamijos riešutai                    Saulėgrąžų sėklos
Pistacijos                                 Graikiški riešutai                           Braziliški
                                                                                                       (bertoletijų) riešutai

Vaisiai ir uogos (vartoti 1-2 kartus kasdien)
Obuoliai                                  Spanguolės                                   Avietės
Kriaušės                                  Gervuogės                                    Vyšnios
Apelsinai                                 Žemuogės                                    Slyvos
Greipfrutai                               Mėlynės                                       Persikai

Ankštiniai (vartoti 1-2 kartus kasdien)
Žirniai                                        Sojos pupelės
Tamsiosios pupos                      Sūris tofu (iš sojos pupelių)
Paprastosios pupelės                  Lęšiai


Grūdinės kultūros (vartoti 1-2 kartus kasdien)
Avižos                      Avižų sėlenos              Kviečių sėlenos           Virti miežiai

Maisto produktai, vartojami kaip prieskoniai
Prieskoniai salotoms     Garnyrai salotoms                  Padažai salotoms
Krapai                             Kumpio gabalėliai                     Alyvuogių aliejus plius actas
Kmynai                           Tarkuotas sūris                          Citrinos sultys su specijomis
Bazilikai                          Kapoti kiaušiniai                       Balzaminis actas
Rozmarinai                      Grybai
Raudonėliai                     Paprastas jogurtas
Kalendra                          Grietinė

Aliejai ir riebalai٭
Alyvuogių aliejus
Sezamo aliejus
Dygminų aliejus
Saulėgrąžų aliejus
Sojų aliejus
Rapsų aliejus
Sviestas
Riešutų sviestas
Avokadų sviestas

٭ Aliejus, išgautas „šalto spaudimo“ būdu, geriausias. Margarino vartoti neleidžiama. Majonezą galima vartoti, jei nesilaikote dietos, ribojančios mielių vartojimą.

Gėrimai
Vanduo
Šaltinio vanduo
Arbata be kofeino
Kava be kofeino
Arbatžolių arbata
Mineralinis vanduo
Gazuotas vanduo
Skaidrus buljonas
Proteinų kokteilis