Print

 

Produktai, rekomenduojami kasdieniniam vartojimui

1 grupė (produktai, neturintys angliavandenių arba jų turintys labai mažai)٭

Žuvis                                     Mėsa                              Naminiai paukščiai
Upėtakis                                 Jautiena                           Viščiukas
Lašiša                                     Kiauliena                          Kalakutas
Tunas                                     Veršiena                           Antis
Plekšnė                                   Kumpis                             Žąsis
Otas                                       Ėriena                               Putpelė
                                              Elniena                             Višta

Kiaušiniai                             Moliuskai                          Sūriai٭٭
Omletas                                Omarai                              Čederis
Plakta kiaušinienė                  Austrės                              Šveicariškas
Kiaušinis-pašotas                   Krevetės                             Mocarela
Kiaušinis minkštas                  Krabų mėsa                        Varškės
Kiaušinis kietas                      Moliuskai                            Grietinėlės
Leistinė kiaušinienė                Midijos                               Karvės, ožkos pieno
                                            Kalmarai                            Šviežias ir su pelėsiais

Kokteilis – valgio pakaitalas

٭  grupės sąraše esančius produktus galite vartoti pagal poreikį, kad nejaustumėte alkio. Kasdien 5-6 kartus valgykite po nedaug produktų iš 1 grupės. Jei norite užkąsti, taipogi naudokite produktus iš 1 grupės arba kokteilį.

٭٭ Leidžiama valgyti produktus, pagamintus iš tofu (sojų varškės ir sūrio). Bet neleistinos sūrio dietos. Sūrius iš meniu reikia išbraukti tiems, kas turi alergiją pieno produktams.


2 grupė (produktai, kurių vartojimas apribotas: ne daugiau 3-4 kartų per dieną)

Daržovės, turinčios mažai angliavandenių (10% arba mažiau)
Pupos                                      Patisonai                        Bambukų ūgliai
Šparagai                                  Brokoliai                         Pomidorai
Avokadai                                  Špinatai                         Salierų šaknys
Kalafiorai                                  Svogūnai                       Žirniai
Ropės                                      Moliūgai                         Artišokų šerdys
Rabarbarai                               Baklažanai                      Baltagūžiai kopūstai
Kaliaropės                                Mangoldai                       Rauginti kopūstai
Aguročiai                                  Burokėliai žali                 Lapiniai kopūstai

Daržovės salotoms (turinčios 10% angliavandenių arba mažiau)
Petražolės                                Ridikėliai                         Salierų lapeliai
Grybai                                      Agurkai                           Sėjamoji salota
Alyvuogės                                 Česnakai                         Liucernos ūgliai
Pankoliai                                   Cikorijos                         Cikorinės salotos
Paprikos                                   Rūgštynės                       Briedžiukai


3 grupė (produktai, naudojami kaip prieskoniai)

Prieskoniai salotoms              Garnyrai salotoms        Padažai salotoms
Krapai                                      Kumpio gabalėliai            Alyvuogių aliejus plius actas
Kmynai                                     Tarkuotas sūris               Citrinos sultys su specijomis
Bazilikai                                    Kapoti kiaušiniai               Balzaminis actas
Rozmarinai                               Grybai
Raudonėliai                               Paprastas jogurtas
Kalendra                                   Grietinė

Specijos                                                                     
Įsitikinkite, kad prieskoniuose nėra cukraus.

Aliejai ir riebalai٭
Alyvuogių aliejus
Sezamo aliejus
Dygminų aliejus
Saulėgrąžų aliejus
Sojų aliejus
Rapsų aliejus
Sviestas
Riešutų sviestas
Avokadų sviestas

٭ Aliejus, išgautas „šalto spaudimo“ būdu, geriausias. Margarino vartoti neleidžiama. Majonezą galima vartoti, jei nesilaikote dietos, ribojančios mielių vartojimą.

Gėrimai
Vanduo
Šaltinio vanduo
Arbata be kofeino
Kava be kofeino
Arbatžolių arbata
Mineralinis vanduo
Gazuotas vanduo
Skaidrus buljonas
Proteinų kokteilis