Produktai, rekomenduojami kasdieniniam vartojimui
1 grupė (produktai, neturintys angliavandenių arba jų turintys labai mažai)٭
Žuvis Mėsa Naminiai paukščiai
Upėtakis Jautiena Viščiukas
Lašiša Kiauliena Kalakutas
Tunas Veršiena Antis
Plekšnė Kumpis Žąsis
Otas Ėriena Putpelė
Elniena Višta
Kiaušiniai Moliuskai Sūriai٭٭
Omletas Omarai Čederis
Plakta kiaušinienė Austrės Šveicariškas
Kiaušinis-pašotas Krevetės Mocarela
Kiaušinis minkštas Krabų mėsa Varškės
Kiaušinis kietas Moliuskai Grietinėlės
Leistinė kiaušinienė Midijos Karvės, ožkos pieno
Kalmarai Šviežias ir su pelėsiais
Kokteilis – valgio pakaitalas
٭ grupės sąraše esančius produktus galite vartoti pagal poreikį, kad nejaustumėte alkio. Kasdien 5-6 kartus valgykite po nedaug produktų iš 1 grupės. Jei norite užkąsti, taipogi naudokite produktus iš 1 grupės arba kokteilį.
٭٭ Leidžiama valgyti produktus, pagamintus iš tofu (sojų varškės ir sūrio). Bet neleistinos sūrio dietos. Sūrius iš meniu reikia išbraukti tiems, kas turi alergiją pieno produktams.
2 grupė (produktai, kurių vartojimas apribotas: ne daugiau 3-4 kartų per dieną)
Daržovės, turinčios mažai angliavandenių (10% arba mažiau)
Pupos Patisonai Bambukų ūgliai
Šparagai Brokoliai Pomidorai
Avokadai Špinatai Salierų šaknys
Kalafiorai Svogūnai Žirniai
Ropės Moliūgai Artišokų šerdys
Rabarbarai Baklažanai Baltagūžiai kopūstai
Kaliaropės Mangoldai Rauginti kopūstai
Aguročiai Burokėliai žali Lapiniai kopūstai
Daržovės salotoms (turinčios 10% angliavandenių arba mažiau)
Petražolės Ridikėliai Salierų lapeliai
Grybai Agurkai Sėjamoji salota
Alyvuogės Česnakai Liucernos ūgliai
Pankoliai Cikorijos Cikorinės salotos
Paprikos Rūgštynės Briedžiukai
3 grupė (produktai, naudojami kaip prieskoniai)
Prieskoniai salotoms Garnyrai salotoms Padažai salotoms
Krapai Kumpio gabalėliai Alyvuogių aliejus plius actas
Kmynai Tarkuotas sūris Citrinos sultys su specijomis
Bazilikai Kapoti kiaušiniai Balzaminis actas
Rozmarinai Grybai
Raudonėliai Paprastas jogurtas
Kalendra Grietinė
Specijos
Įsitikinkite, kad prieskoniuose nėra cukraus.
Aliejai ir riebalai٭
Alyvuogių aliejus
Sezamo aliejus
Dygminų aliejus
Saulėgrąžų aliejus
Sojų aliejus
Rapsų aliejus
Sviestas
Riešutų sviestas
Avokadų sviestas
٭ Aliejus, išgautas „šalto spaudimo“ būdu, geriausias. Margarino vartoti neleidžiama. Majonezą galima vartoti, jei nesilaikote dietos, ribojančios mielių vartojimą.
Gėrimai
Vanduo
Šaltinio vanduo
Arbata be kofeino
Kava be kofeino
Arbatžolių arbata
Mineralinis vanduo
Gazuotas vanduo
Skaidrus buljonas
Proteinų kokteilis