Produktas |
Glikemijos indeksas |
Abrikosai, džiovinti |
30 |
Abrikosai, švieži |
15 |
Ananasas |
59 |
Ananasų sultys |
46 |
Apelsinai |
44 |
Apelsinų sultys |
52 |
Arbūzas |
75 |
Avižų dribsniai |
85 |
Avižų sėlenos |
55 |
Bananai |
59 |
Bananai prinokę |
72 |
Biskvitas |
46 |
Braškės |
40 |
Bulvės, virtos |
95 |
Bulvytės, virtos riebaluose |
95 |
Bulvių piurė |
90 |
Burokai |
65 |
Cukrus, rafinuotas |
68 |
Česnakas |
15 |
Datulės, džiovintos |
103 |
Duona Pumpernikiel |
40 |
Duona, balta |
95 |
Duona, kvietinė |
85 |
Duona, ruginė, natūralaus raugo |
55 |
Duona, stambiagrūdė, ruginė |
58 |
Duonelė Prancūziška |
95 |
Fanta |
68 |
Figos, džiovintos |
35 |
Fruktozė |
20 |
Gliukozė |
100 |
Greifrutai |
25 |
Greifrutų sultys |
48 |
Grikių košė |
54 |
Jogurtas su vaisiais |
36 |
Jogurtas, be cukraus |
15 |
Jogurtas, liesas |
27 |
Jogurtas, natūralus |
36 |
Kiviai |
52 |
Koka kola |
63 |
Kriaušės |
42 |
Kukurūzai, marinuoti |
55 |
Kukurūzai, saldieji |
53 |
Kukurūzai, skrudinti |
72 |
Kukurūzų dribsniai |
84 |
Kukurūzų grūdai |
69 |
Kukurūzų miltai |
70 |
Kukurūzų traškučiai |
63 |
Kus kusas |
65 |
Kviečių grūdai |
41 |
Kviečių traškučiai |
70 |
Laktozė |
46 |
Ledai |
61 |
Lęšiai, konservuoti |
44 |
Lęšiai, žali, virti |
30 |
Makaronai |
65 |
Maltozė |
110 |
Mango |
55 |
Manų košė |
58 |
Medus |
87 |
Melionas |
65 |
Miežių grūdai |
25 |
Moliūgas |
75 |
Morkos, ilgai virtos |
85 |
Morkos, žalios |
30 |
Morkų sultys, šviežios |
43 |
Obuoliai |
38 |
Obuoliai, džiovinti |
29 |
Obuolių sultys |
40 |
Persikai |
29 |
Persikai, konservuoti sirupe |
52 |
Pienas saldus, sutirštintas |
61 |
Pienas, rūgštus |
32 |
Pienas, riebus |
27 |
Pienas, sutirštintas |
32 |
Pyragėliai prancūziški |
59 |
Pomidorai |
15 |
Pomidorų sultys |
38 |
Pudingas |
43 |
Pupelės, baltosios |
40 |
Pupelės, baltosios, virtos |
33 |
Pupelės, juodosios |
33 |
Pupelės, šparaginės |
71 |
Razinos |
64 |
Riešutai |
22 |
Ryžiai Basmati, virti |
60 |
Ryžiai, baltieji, virti |
70 |
Ryžiai, ilgagrūdžiai, virti |
56 |
Ryžiai, rudieji (natūralūs), virti |
55 |
Ryžių dribsniai |
80 |
Ryžių klijai |
90 |
Ropė |
72 |
Rugių grūdai |
34 |
Sausainiai |
57 |
Slyvos |
30 |
Soja |
14 |
Soja, konservuota |
18 |
Soros |
70 |
Sorų košė |
71 |
Svogūnai |
15 |
Šokoladas, baltasis |
44 |
Šokoladas, kartusis |
22 |
Šokoladas, pieniškas |
49 |
Šokoladinis kremas Nutella |
33 |
Traškučiai |
90 |
Trešnės |
22 |
Vynuogės |
46 |
Vyšnios |
25 |
Žemės riešutai, sūdyti, kepinti |
14 |
Žirneliai, žalieji |
45 |
Žirneliai, žalieji, konservuoti |
61 |
Žirniai, virti |
22 |
Žuvis |
38 |
Glikemijos indeksas rodo suvalgyto maisto įtaką cukraus kiekiui kraujyje po valgio.
Daug angliavandenių turinčių, greitai virškinamų produktų glikemijos indeksas yra aukštas. Jų užvalgius, cukraus kiekis kraujyje kyla greit ir aukštai. O žemo glikemijos indekso angliavandeniai sukelia mažesnį cukraus kiekį kraujuje po valgio, taigi ir mažesnį išskiriamo insulino kiekį.
Žemo glikemijos indekso dieta mažina lipidų kiekį, labiau pasotina ir taip turi įtakos kūno masės mažėjimui.
Pasirinkite produktą (pateikta pagal abėcėlę):